Annons
Annons

Jag är upplevelsebakfull


 

OBS, inlägget innehåller ej alkohol, så ni som kom hit för en snaskig fyllehistoria kommer bli besvikna.

De senaste dagarna har jag varit tillbakadragen, tyst och trött. Lättirriterad och i ett enormt behov av att bara dra mig undan och vara själv. Jag blir fysiskt andfådd av att prata (vilket också kan bero på förkylningen, hehe) och orkar inte fokusera eller lyssna.

Annons

Och varför har det blivit såhär då?

Jo, för de senaste veckorna har bjudit på precis allt. Jag brukar beskriva det som upplevelsebakfull – att man fått för mycket av det goda, och måste sota för det kommande dagar. Som livets största Long Island iced tea – allt i en blandad kompott som ofta tar ett tag för kroppen att bearbeta.

Många resor, olika hotell och nya människor som man gärna ska vara trevlig mot. Inte kunna gå undan, ständigt vara supersocial och prata med hög röst för att överrösta diverse ljudsystem på arenor och restauranger. Tidiga morgnar, sena nätter och exakt noll fungerande rutiner.

På pappret låter det här livet ljuvligt, och stundtals är det precis det. Men de gånger perioderna blir för långa, när vilan uteblir, då blir det ett jävla bakslag. Och där är vi nu.

Som extra krydda på skitkänslan som upplevelsebakfull:

När jag blir energilös känner jag alltid att jag gör någon besviken. Denna gång är det mamma som fått irriterande blickar, snäsiga kommentarer och en dotter som inte känns igen. En dotter som inte alls är sådär social som hon var förr, som inte kan get her shit together eller ställa upp för någon annans skull en endaste gång.

(Observera att min mamma inte sagt det där,

men min känsla är att hon tänker precis så.

Vilket startar ångestkarusell 2.0!)

I den bästa av världar hade jag orkat sitta med på restaurangen, orkat prata trots hög ljudkuliss och ställt motfrågor tillbaka. Men de senaste dagarna har det bara inte gått. Och är det något jag lärt mig av min utbrändhet, så är det att pick your battles – även med dig själv.

MER PÅ SAMMA ÄMNE: en jävla svacka

(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 

Annons


Laddar