Annons
Annons

lake louise day four


 

fredag! tävlingsdag numero uno! dagen började traditionsenligt klockan 07.00 med en stadig frukost: egg benedict med portabellosvamp, bacon och melon. därefter var det dags att åka upp i backen och se vad de aktiva skulle bemästra några timmar senare. detta var första gången jag faktiskt kör i en störtloppsbacke, och jag slogs av följande uppvaknanden:

Annons
  1. wow, vad mycket folk som får vara här och störa.
  2. HELSIKE, vad brant det är.
  3. och vad långt det är? jag får mjölksyra av två portar, när dessa människor sträckkör hela berget?!
  4. vilket dunderarbete att sätta upp tre lager skyddsnät.

isabel-boltenstern-lake-louise-2

ungefär så gick tankarna innan vi åkte på (inte bokstavligt, men) alpinchefen tommy.

isabel-boltenstern-lake-louise

banbesiktningen följdes av förintervjuer, ståuppor och teknikpyssel, sedan var det dags för tävlingsstart. jag hade minusgrader i fingrarna, nervositet i armhålorna och inte en tanke på att ta en enda bild, men kajsa kling knep en tredjeplats och fällde en tår i intervjun. det var fint, och man påminns plötsligt om hur kraftfull och engagerande idrott kan vara. storslaget!

 

(0)
(0)
1 kommentar | Translate
 

Annons


Laddar