Annons
Annons

13th


 

i dagarna fem har jag legat framför netflix och chillat (minus det ni tror), och resultatet av detta är SÅ många timmars dokumentärer – och en massa inspiration till er. ett tips är det 13:e tillägget, eller bara ”13th” om man har netflix på engelska. den tar fasta i söderstaternas slaveri och leder fram till idag – hur USA är hem för 5 % av världens befolkning, men 25 % av världens fångar.

Annons

hur slaveriet inte avskaffades – utan snarare moderniserades genom massfängslingar av afroamerikaner. statistiken som presenteras, rasismen som aldrig försvinner och retoriken från både politiker och media – ALLT är så jäkla magstarkt. och en sak som aldrig slagit mig tidigare: att en handfull företag (givetvis) tjänar storkovan på amerikanska fängelser.

jag vill inte spoila för mycket, men det är en must-see och ögonöppnare.

(0)
(0)
1 kommentar | Translate
 

Annons


Laddar